Hvem kan få adgang?

Alle borgere kan arbejde med resurser der har licensen public og kan søge i alle resursers metadata - uden at bruge et login til platformen.

Forskere og studerende har også mulighed for at logge sig ind på CLARIN-DK-infrastrukturen med brugernavn og password og på den måde få adgang til resurser der har licensen academic. Du logger dig på CLARIN-DK-infrastrukturen ved at bruge dit normale login som du i forvejen bruger på den institution du er ansat ved. Derudover skal følgende være opfyldt:

  • Du skal have adgang til at logge ind via WAYF. Er du i tvivl, kan du på WAYFs hjemmeside se en liste over institutioner der er med i WAYF.
  • Infrastrukturen skal give mulighed for at personer på din institution og med din rolle har den rigtige adgang og de rigtige rettigheder. Skriv til admin@clarin.dk hvis du har spørgsmål.

For at kunne deponere resurser i CLARIN-DK-repositoriet skal du kunne logge ind og have de rigtige rettigheder. Det vil du ofte have hvis du er forsker ved et universitet i Danmark eller ved en række andre danske institutioner. Ellers aftales dette enkeltvis med de enkelte institutioner. Skriv til admin@clarin.dk hvis du har spørgsmål. Læs mere om deponering af data i CLARIN-DK-platformen her.